Cand eram junior si eu, parintii mei imi cumparau zeci de jucarii si mascote care mai de care mai zambitoare. E drept ca de cele mai multe ori le ceream imposibilul, sa imi cumpere jucaria cutare, sau masinuta X, Y, jucarii care de obicei erau cam scumpe. Ce sa faci ? Cu totii am fost copii si nu aveam de unde sa stim ca ne putem permite orice. Chiar daca aveam o intreaga colectie de masinute (machete), de cate ori treceam prin centrul orasului pe langa magazinul de jucarii, intram impreuna cu ai mei sa vad daca a aparut ceva nou. Oricum, pe atunci nu aveai de unde alege. Erau ce-i drept si atunci jucarii lego, personaje din desene animate sau jucarii care se controlau prin telecomanda, dar erau fie prea scumpe sau erau prea limitate.
Odata intrat in magazin, incepea scandalul: – Vreau aia, vreau aia !

Pe atunci, in anii ’90 cel mai interesant si distractiv joc era cum spuneam jocul LEGO. Imi placea enorm de mult sa construiesc cladiri, masini si te miri ce alte minuni cu asa-zisele „caramizi din plastic”. Impreuna cu alti prieteni inventam tot felul de jocuri cu lego si era numai nemaipomenit.
In vremea aceea nu erau atata de multe jucarii si nici magazine nu erau prea numeroase, cert e ca in ultima perioada au aparut o multime de jucarii noi, colectii de figurine cum ar fi Monster High sau My Little Pony.

Imi lipseste oarecum acea perioada din copilarie cand aveam jucarii si totul era frumos. Sunt si acum o multime de jucarii prin magazine si contrar asteptarilor, nu se mai cumpara jucarii ca mai de mult. Acum copiii se joaca pe telefoane si pe calculator, nimeni nu mai e interesat de mascote si masinute. Ei vor sa joace GTA si sa faca level la Candy Crush, nu sa plimbe prin casa o masinuta banala caruia „nici macar nu ii se deschid usile”.
Daca ma gandesc putin mai bine, nici nu am realizat cum am trecut de acea perioada a jucariilor si m-am orientat spre alte aspecte. Chiar asa, nici nu imi amintesc cum s-a intamplat lucrul acesta, parca prea repede s-a schimbat totul, si totusi mai am remuscari.