Sunt pe cale de a deveni instalator

Nu, glumesc. Desi nu e o meserie rusinoasa, e buna de stiut.

In urma cu trei saptamani am finalizat impreuna cu unchiul meu, de meserie instalator, o cabana de langa Lacul Colibita. Lucrarea a constat in  echiparea a 3 bai, conectarea la reteaua de apa si instalarea centralei + calorifere si tot ce e nevoie . Bineinteles, eu necunoscator al meseriei, am fost chemat sa-l ajut sa termine mai repede lucrarea.

Initial credeam ca o sa imi prind urechile repede si ca o sa ma plictisesc, dar nu a fost asa. Am reusit sa inteleg o buna parte din activitate si cum sta treaba in universul instalatilor. Chiar daca unele lururi ma depaseau total, am incercat totusi sa-i fiu de ajutor unchiului, oferindu-i unele sfaturi in legatura cu traseul tevilor, desi eu pana atunci nu stiam cu ce se mananca instalatiile sanitare.
Habar nu aveam ce e un niplu, un teu, ramificatie, mufe nici macar termenul de lavoar nu l-am auzit pana atunci. Eu stiam ca e chiuveta de baie si atat – nicidecum ca se numeste lavoar.

Partea cea mai interesanta mi s-a parut cand am echipat baile. Acolo mai aveam si eu cunostiinte si stiam despre ce era vorba. Am montat singur cele 3 cazi de baie inclusiv vasul de veceu si bideul.

Proprietarul cabanei, era foarte multimit de rapiditatea muncii noastre. Desi eu eram inca un novice, incepeam sa prind si sa „fur meseria” :)) unchiului meu. Chiar se facea misto pe seama asta. Proprietarul facea comanda la obiectele sanitarea de pe Saniclas.ro. Nu auzisem de acest site pana atunci, dar imi zicea mereu ca au preturi bune si produse de calitate. Chiar atunci fata de mine a cautat niste preturi la lavoare din portelan si a facut comanda.

La finalul lucrari a legat centrala termica la toate tevile, si i-a facut proba. Binteinteles ca toate au functionat perfect si totul a fost in regula. Acum cabana este data in folosinta si se poate inchiria.

Despre autor Vezi toate articolele Pagina autorului

Suteu Paul

Ma numesc Suteu Paul, am 23 de ani si sunt din Bistrita.
Primul blog l-am avut in 2011 iar de atunci am continuat sa scriu si sa dezbat diverse subiecte. Datorita activitatii in online, am cunoscut oameni faini si am invatat tot felul de chestii noi.
Astazi e foarte simplu sa ai un blog, oricine poate sa aiba unul si sa scrie, insa mai greu e sa te tii de treaba.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu o sa fie publicata nicaieri. Campurile marcate cu * sunt obligatorii.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.