Evita bolile comune ale cateilor: alege pipete antiparazitare pentru caini de la VetPet-Shop!

Ai nevoie neaparat de pipete antiparazitare pentru caini! Afla de ce primavara si vara sunt doua anotimpuri periculoase pentru catelul tau. Detalii aici.

Pipetele antiparazitare si vaccinurile sunt prima linie de aparare a sanatatii companionului tau. De ce sunt atat de importante? Ei bine, stiti cum e zicala: preventia este mama intelepciunii. Acest lucru este important nu doar cand vine vorba de noi, oamenii, ci si in cazul sanatatii animalelor noastre de companie, indiferent de specie. De aceea, este bine ca an de an sa facem o vizita la medicul veterinar, pentru a fi la zi cu vaccinurile, si sa aplicam periodic pipete antiparazitare caini, pentru a-i proteja corespunzator. Ce se intampla daca sarim acesti pasi?

Bolile canine comune transmisibile prin paraziti

Cei care au caini cunosc cosmarul pe care nici un stapan nu si l-ar dori: parvoviroza. Aceasta boala este extrem de contagioasa, insa poate fi prevenita prin vaccin si pipete antiparazitare, combinatia fiind capabila sa salveze viata cainelui in cazul in care contracteaza aceasta boala. Pe langa aceasta afectiune crunta pentru catei, acestia se mai pot imbolnavi cu hepatita infectiosa canina si alte boli virale de acest tip.

Vaccinurile si pipetele previn nu doar bolile virale, ci si cele parazitare, cum ar fi:

  • Babesioza
  • Boala Lyme
  • Viermii inimii
  • Erlichioza
  • Anaplasmoza

Si multe altele, mai putin cunoscute. Capusele si puricii sunt principalii vinovati ai tuturor bolilor, iar de aceea, este bine sa verifici daca patrupedul a luat cativa pasageri nedoriti dupa ultima plimbare, inainte de a intra in casa.

Cum se aplica pipetele si cand?

Din fericire, nu trebuie sa faci o vizita veterinarului ca sa aplici o pipeta antiparazitara. Stim ca micutul Scooby este neinfricat, cu o mica exceptie: veterinarul. De aceea, iata cateva sfaturi pentru a aplica pipeta acasa:

  • Tine cont de naravul cainelui: un catel relaxat este un catel fericit! De aceea, este bine sa apici pipeta intr-un moment in care acesta nu este agitat.
  • Ofera-i recompense: daca se sperie de pipeta, atunci lasa-l sa o miroasa si ofera-i cateva recompense, pentru ca acesta sa faca asocierea ca pipeta = bun!
  • Cere ajutor: indiferent de talia cainelui, acesta poate fi linistit de catre o alta persoana in timp ce tu ii aplici pipeta.

Aplicatul pipetei in sine: locatia perfecta este intre omoplati, adica in zona umerilor, deasupra coloanei. Daca patrupedul tau are blana lunga, va fi nevoie sa o dai la o parte inainte de a turna lichidul, deoarece acesta trebuie sa fie direct pe piele si nu pe blanita.

Pipeta se aplica periodic, in functie de fiecare brand, insa majoritatea au un efect de aprox. 8 saptamani sau o luna. Asadar, citeste prospectul sau consulta un veterinar pentru a afla cat de des trebuie reaplicata.

Cat despre alegerea pipetei, este simplu: acest produs este categorizat pe greutate, asa ca alege conform kilogramelor cainelui.

Despre magazinul online VetPet-Shop, pe scurt

Precum ii sugereaza si numele, la VetPet-Shop gasesti totul pentru animalutul tau de companie: fie caine, pisica, pasare sau peste (si nu numai!) Vei gasi pipete antiparazitare, hrana si accesorii. Asadar, comanda acum online!

Contact:

contact@vetpet-shop.ro

 

319 vizualizari